середа, 22 листопада 2017 10:08

Москва дала останній шанс Плотницькому

Москва дала останній шанс Плотницькому
Ігор Плотницький Фото: dninews.com

Кремль в конфлікті Ігоря Плотницького і звільненого ним глави "МВС" ЛНР Ігоря Корнета став на сторону останнього. Проте лідеру терористів дали "останній шанс".

Про це повідомляє "РБК".

За даними джерел, близьких до радника Путіна Владислава Суркова, поки Плотницького не збираються знімати з займаної посади. Політична криза в республіці - це процес становлення моделі контрольного управління з боку Москви. За даними видання, Кремль став на сторону Корнета в цьому конфлікті, але Плотницького від влади поки усувати не будуть. На думку директора російського Фонду прогресивної політики Олега Бондаренка головна причина полягає в тому, що прізвище Плотницького стоїть під Мінськими угодами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плотницький втік у Росію - МВС

Російські експерти не виключають, що нинішній конфлікт в ЛНР може призвести до перерозподілу повноважень між Плотницьким, "урядом" та "Народною радою".

"У випадку з Луганськом Москва вирішила скоригувати певні процеси в республіці і збільшити свій вплив. Плотницькому дали останній шанс вибудувати систему заново - але вже без внутрішніх розбірок, скандальних замахів і вбивств", - зазначило джерело.

Нагадаємо, що вчора в окупованому Луганську, під управління "МВС" підігнали БТР, будівлю оточили озброєні люди, деякі з ручними гранатометами. Вони перекрили прохід і проїзд по вулицях. Озброєні люди, які підкоряються Ігорю Корнету, відмовляються виконувати наказ глави ЛНР Ігоря Плотницького залишити центр міста.

Зараз ви читаєте новину «Москва дала останній шанс Плотницькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі