середа, 11 жовтня 2017 16:15

"Місто було зруйноване на 80%" - показали, як живе Дебальцеве під окупацією
3

Дебальцеве
Фото: radiosvoboda.org
Агітавтобус в Дебальцевому
Дебальцеве

Представники офіційного Києва вимагають від бойовиків "ДНР" покинути місто згідно з Мінським меморандумом 2014-го. За визначеною ним межею, Дебальцеве має перебувати під контролем України.

Про життя в окупованому місті розповідають журналістам проекту Радіо "Свобода" "Донбас.Реалії".

"Місто було зруйноване більшныж на 80%. Більшість будівель – було страшно навіть подивитися на них. Тобто шматки цеглин, все – розруха. У людей настрій був дуже пригнічений після цих бойових дій. Пробиті дахи якось відремонтували, балкони завісили прапорами ДНР", - розповіла місцева вчителька.

Бойовики ж віддавати місто не збираються.

"Якщо не вистачило у ЗСУ сил і засобів в 2015 році його утримати, нехай краще думають, як Захарченко буде Київ захоплювати!" - відповів Олександр Захарченко, ватажок бойовиків.

Російська пропаганда дає результати. Серед опитаних місцевих жителів не знайшлось тих, хто б захотів, щоб місто повернулось під контроль України.

"Знаєте, для мене – людини, яка пережила війну і втратила близьких – період розділився на "до і після". Тому я вам чесно можу сказати: мені б не хотілося, щоб було так, як раніше", - додала вчителька.

Єдиним безпечним маршрутом для місцевих є потяг із Луганська до Ясинуватої. Місто залишається без нормальної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка лякають новим оточенням військ ЗСУ.

Вулиці окупованого Донецька повільно вимирають. Велике промислове місто перетворюється на Прип'ять.

Зараз ви читаєте новину «"Місто було зруйноване на 80%" - показали, як живе Дебальцеве під окупацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі