четвер, 05 грудня 2019 15:38

Мінські переговори: у Зеленського хочуть змінити "представників Донбасу"

Мінські переговори: у Зеленського хочуть змінити "представників Донбасу"
Зараз у ТКГ "Донбас представляють" ставленики ватажків бойовиків. Фото: zbruc.eu

Україна наполягатиме розширити або змінити представників ОРДЛО, які "представляють Донбас" у складі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Про це заявив помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак на зустрічі у Лондоні, повідомляє "Європейська правда".

"Ми хочемо, щоб представниками територій були люди, які мають зв'язок, мають прописку, нерухомість – тобто мають юридичну прив'язку щодо того, що вони можуть представляти ці території", - сказав він.

Єрмак пояснив, що раніше на окупованих територіях Донецької та Луганської областей жили 6 млн людей, зараз - 1,5 млн. Інші переїхали і зараз є переселенцями. І "представники Донбасу" мають представляти у Мінську і їхню позицію.

"Ми хочемо, щоби це були люди добре відомі на Донбасі", - зазначив Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко: Україна може вийти з мінського процесу

Самопроголошену ДНР у Мінську представляє "міністр закордонних справ" Наталія Ніконорова. ЛНР - Родіон Мірошник, заступник ватажка бойовиків Ігоря Плотницького.

Зараз ви читаєте новину «Мінські переговори: у Зеленського хочуть змінити "представників Донбасу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі