понеділок, 15 квітня 2019 12:11

Микола "Смурфік" Волков не вийшов із коми
12

У лікарні помер 20-річний парамедик-доброволець Микола Волков на позивний "Смурфік".

Хлопця 11 квітня пострілом у голову застрелив ворожий снайпер, пише командир добровольчого батальону "Госпітальєри" Яна Зінкевич у Facebook.

"Для ворожих снайперів немає правил, медики та парамедики для них — бажані цілі", - пише вона.

Дорогою до лікарні ім. Мечникова, яка знаходиться у Дніпрі, Миколу двічі витягували з того світу. Стан поранення був важким, температура "Смурфіка" підіймалась до 42 градусів, доброволець впав у кому, перебуваючи у ній 4 доби.

"Тяжко продовжувати далі, тяжко бути командиром і розуміти, що твої люди можуть померти або бути пораненим. Але я і надалі працюватиму, щоб рятувалось більше життів, було менше смертей, поранені виживали", — пише вона.

Загиблому Миколі Волку було 20 років
Фото: Яна Зінкевич
Російський снайпер вистрелив хлопцю парамедику у голову
Хлопець служив у добровольчому батальйоні "Госпітальєри", був бійцем  восьмого батальйону "Аратта" Української добровольчої Армії
11 квітня російський снайпер підстрелий його на околицях Маріуполя. Хлопець знаходився у вкрай важкому стані, пробув у комі 4 доби
Загинув доброволець батальйону "Госпітальєри" 20-річний Микола Волк

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почав боротьбу взимку 2013-го — загинув старший сержант Ігор Ігнатенко

До війни Микола був ультрас футбольного клубу "Маріуполь", у 2017-2018-х провів золотий сезон із улюбленою командою.

2018-го приєднався до добровольчого батальйону "Госпітальєри", був бійцем восьмого батальйону "Аратта" Української добровольчої армії.

"Він не мав медичної освіти, але за покликом душі став парамедиком і рятував життя.

Це надзвичайно щирий та одночасно мужній хлопець, який був готовий понести найбільшу ціну Свободи — життя", — продовжує Зінкевич.

Із добровольцем попрощаються у Маріуполі 17 квітня о 13:00 у поминальному домі. Його поховають на Старокримському кладовищі на Алеї слави.

"Я часто чую останній рік-два, що добровольців на передовій немає, що нашого батальйону там немає. Часто чую, що війни немає. Чую: "Мир за будь-яку ціну". Але чи готові ми нести таку ціну? Забути десятки тисяч загиблих і поранених? Чи готові ми бездіяти і залишити все, як є? Ні", — підсумувала Зінкевич.

На Донбасі під час виконання бойового завдання загинув боєць 79 бригади 29-річний Роман Чибінєєв.

Військовий потрапив під ворожий обстріл ті зазнав численних поранень, несумісних із життям, повідомляє 79 окрема десантно-штурмова бригада в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Микола "Смурфік" Волков не вийшов із коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі