вівторок, 06 серпня 2019 05:05

Мешканці "сірої зони" отримають гумдопомогу в $1 мільйон

Мешканці "сірої зони" отримають гумдопомогу в $1 мільйон
На Донбас прибуде гуманітарна допомога від ООН. Фото: journalist.today

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН надасть мешканцям 52 населених пунктів вздовж лінії розмежування гуманітарну допомогу загальним обсягом в 1 мільйон доларів. А також навчить мешканців Донбасу грамотно нею розпорядитися.

Люди отримають, зокрема, курчат та корм для тварин, інформує новинна служба ООН.

"Не маючи засобів до існування, люди змушені купувати продукти харчування у борг, не можуть звернутися до лікаря, дехто в розпачі починає жебракувати", – зауважили в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці розповіли, на що вистачає грошей адресної допомоги

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) нагадує, що багато сімей у "сірій зоні" залишилися без джерел для існування. Селяни не можуть обробляти поля, усіяні мінами.

Район проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі відвідала делегація НАТО. Експерти у галузі стратегічних комунікацій вивчали досвід ЗСУ. Особливу увагу було зосереджено на освітньому, культурному і гуманітарному аспектах стратегічних комунікацій Об'єднаних сил.

Експертів також зацікавили кроки з відновлення соціально важливої ​​інфраструктури, надання ефективної медичної допомоги населенню у прифронтових районах, забезпечення заходів дозвілля і культури та створення відповідних умов для відпочинку дітей.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці "сірої зони" отримають гумдопомогу в $1 мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі