вівторок, 11 лютого 2020 10:30

"Маскуються і готують війська": бойовики активно перешкоджають роботі ОБСЄ

"Маскуються і готують війська": бойовики активно перешкоджають роботі ОБСЄ
Українська сторона СЦКК підкреслює, що дії по перешкоджанню виконання представниками СММ ОБСЄ мандату Місії є неприпустимими. Фото: REUTERS

З 3 по 9 лютого представники ОБСЄ зафіксували 21 випадок обмежень свободи пересування їхніх патрулів зі сторони збройних формувань Росії.

Про це повідомляють на офіційній сторінці штабу ООС у Facebook.

Третину відмов і затримок у доступі до непідконтрольних урядові України територій зафіксували на блокпості біля населеного пункту Верхньошироківське на півдні Донеччини.

"У щоденному звіті від 10 лютого розповіли ще про 3 випадки відмови патрулю Місії у проїзді. Інші ж цивільні транспортні засоби вільно проїжджали через блокпост в обох напрямках", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОБСЄ заявили, що бойовики досі на лінії розмежування

Також 8 лютого перешкоджали сигналу безпілотного літального апарата (за оцінкою, через імовірне глушіння) під час польоту над районами поблизу того ж таки Верхньошироківського.

"Такі дії можуть мати за мету приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації, зосередження, пересування або підготовку військ", - зазначають у СММ ОБСЄ.

Російсько-окупаційні війська влаштували збройну провокацію на ділянці розведення сил у Петрівському. Зробили це, маючи на меті "підставити" українських військових і звинуватити у порушенні домовленостей.

Зараз ви читаєте новину «"Маскуються і готують війська": бойовики активно перешкоджають роботі ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі