понеділок, 15 квітня 2019 13:02

Лукашенко хоче долучитися до миротворчої місії на Донбасі

Лукашенко хоче долучитися до миротворчої місії на Донбасі
Президент Білорусі Олександр Лукашенко має намір долучитися до миротворчої місії на Донбасі. Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що посилить свою роль у врегулюванні військового конфлікту на Донбасі.

Він додав, що поки лідери України та Росії не зможуть домовитися між собою, ця проблема не вирішиться, пише білоруське видання БелТА.

Лукашенко сказав, що питання про врегулювання військового конфлікту в Україні обговорив зі спецпредставником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартіном Сайдіком.

"Спостерігаючи, як уповільнено йде цей нікудишній процес, як не виконуються Мінські домовленості, які були досягнуті, я відверто висловився: якщо домовляться 2 президента — Росії та України, Путін і Порошенко — будуть бачити посилення ролі Білорусі там, бо ми рідні, ми 3 сестри: Росія, Білорусь і Україна, то ми готові виконати цю роль", — сказав Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Білорусі Лукашенко стурбований майбутнім України

Він також розповів про складність цього процесу і додав, що не нав'язуватиметься.

"Ми знаємо, як тільки я починаю щось говорити про Україну, об мене починають ноги витирати то в Росії, то в Україні", — сказав він.

Президент додав, що конфлікт на Донбасі створює небезпеку і для самої Білорусі. За словами Лукашенка, білоруський народ залучений до конфлікту через сусідство з країнами.

"Дуже багато людей пересуваються через кордон зі зброєю, деякі білоруси поїхали і повоювали там, понюхали крові. Це теж дуже небезпечна тенденція", — сказав Лукашенко.

Керівник політради "Опозиційної платформи — За життя" ы кум Путіна Віктор Медведчук зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Під час зустрічі обговорювалися "перспективи України".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко хоче долучитися до миротворчої місії на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі