пʼятниця, 31 серпня 2018 21:34

Ліквідацію Захарченка назвали "міжнародним тероризмом"

Ліквідацію Захарченка назвали "міжнародним тероризмом"
Захарченка підірвали, коли він прийшов на поминки Кобзона, повідомляють соцмережі. Фото: Depo.Донбас

Актом "міжнародного тероризму" вважає російський слідчий комітет ліквідацію голови так званої ДНР Олександра Захарченка. Відкрив кримінальне провадження за відповідною статтею.

"Слідчий комітет Росії, ґрунтуючись на наявному міжнародному досвіді розслідування терористичних актів, готовий всіляко сприяти правоохоронним органам Донецької Народної Республіки", - йдеться на офіційному сайті відомства.

Кримінальну справу порушили через загибель Захарченка, поранення "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва і невідомої дівчини. Також дії невідомих загрожували життю і здоров'ю невизначеного кола осіб, кажуть російські силовики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики заборонили людям виїжджати з Донецька

Акт міжнародного тероризму, який спричинив смерть людини, карається позбавленням волі від 15 до 25 років або довічним позбавленням волі, відповідно до російського законодавства.

Росія звинуватила в замаху на лідера терористів Олександра Захарченка владу України. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Зараз ви читаєте новину «Ліквідацію Захарченка назвали "міжнародним тероризмом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі