субота, 15 квітня 2017 15:20

Лавров звинуватив Турчинова у порушенні мінських домовленостей

Лавров звинуватив Турчинова у порушенні мінських домовленостей
Лавров звинуватив Турчинова у порушенні мінських домовленостей Фото: m.ca-news.org

Глава МЗС Росії Сергій Лавров звинуватив голову Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова у порушенні мінських домовленостей. Так він відреагував на заяву про потребу активізувати українські війська і рухатись на схід.

"Заява пана Турчинова означає те, що Київ відмовляється виконувати частину мінських домовленостей, щодо питань безпеки. Вона пріоритетна і абсолютно невід'ємна для того, щоб все інше потім вирішувалося.

Нам давно зрозуміло, що ця лінія взята керівництвом України свідомо і означає вона також те, що в Києві не цінують своїх європейських покровителів. Найближчим часом плануються зустрічі лідерів нормандського формату. Думаю, що це буде одне з дуже серйозних питань для розгляду", - цитує Лаврова Interfax.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія висунула США ультиматум щодо Сирії

14 квітня Олександр Турчинов заявив, що для завершення антитерористичної операції українська армія повинна відтіснити бойовиків з окупованих районів Донбасу на схід. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю ВВС.
"У нас немає іншої альтернативи, крім як перемагати. Минулий рік був першим, коли ми не здали жодного метра землі, а навпаки - здобули десятки кілометрів.
Тому я вважаю, що наше завдання - метр за метром, кілометр за кілометром, мінімізуючи втрати, просуватися на схід. Головне - не проскочити кордон", - сказав Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Лавров звинуватив Турчинова у порушенні мінських домовленостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі