пʼятниця, 14 травня 2021 17:32

Кум не поможе - політолог про невтішну долю Медведчука

Кум не поможе - політолог про невтішну долю Медведчука
Путін не рятуватиме свого кума. Фото: росзмі

Через свого кума Віктора Медведчука Володимир Путін не піде у наступ.

"Це позначиться на перемовному процесі, на кейсі Мінська, на можливості діалогу та зустрічі Путіна та президента України Володимира Зеленського", - каже політолог Віталій Кулік.

"Донбас залишається одним з положень російської зовнішньої й внутрішньої політики. Він присутній в російському порядку денному. Представники окупаційних адміністрацій брали участь, і зараз є одним з учасників політичної партії "Єдина Росія", тобто вони вже зараз зареєструвалися в Ростові, а отже під час виборчої кампанії до Державної Думи РФ Донбас буде залишатися одним з маркерів російської політики. Тобто можна очікувати на загострення", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає перспектив" - Арестович про звільнення полонених

Проблема України в тому, що люди, які виконують роль 5-ї колони Кремля не переслідуються за державну зраду.

"Він поскаржився на те, що в Україні переслідуватимуть будь-якого політика, що мав з ним справу. Якби це було справді так, то проблем зі зрадниками у вищому політичному керівництві й не було", - каже він.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив нардепа від ОПЗЖ, кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Медведчука підозрюють у державній зраді й замаху на розкрадання національних ресурсів. У цьому ж підозрюють й іншого нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, який за словами голови СБУ переховується в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Кум не поможе - політолог про невтішну долю Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі