неділя, 11 березня 2018 19:11

Кримський фронт і влада натовпу-експерт назвав загрози для України

Кримський фронт і  влада натовпу-експерт назвав  загрози для України
Просування російських військ углиб країни та посилення влади натовпу можуть стати головними викликами для українців найближчим часом. Фото презентаційне.

Вибори президента Росії та наступ російських військ з боку Криму можуть стати основними загрозами для України найближчим часом.

Так вважає Богдан Петренко, заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму. Gazeta.ua розповів про те, чого чекати українцям в найближчі кілька місяців.

"Один із найбільших ризиків – це прикордонний конфлікт. В найближчі п'ять місяців Кремль хоче побудувати загорожу на межі Херсонської області та Криму. Зроблять це для того, аби контролювати подачу прісної води на півострів. Офіційно це можуть назвати демілітаризацією прикордоння. Також руйнування кримського мосту, який нестійкий до весняних льодоходів, можуть списати на "українських диверсантів". Під приводом аби убезпечити кримчан від "українських терористів" російські війська можуть просунутися й захопити частину Херсонської області.

Однак найбільша небезпека - посилення влади натовпу. Підготовка до президентських виборів у березні 2019 року вже почалася. Кожен кандидат захоче мати свій контрольований натовп і свої парамілітарні угруповання. Зіткненні між ними неминучі. Виборча кампанія може стати однією із найкривавіших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці повинні розраховувати на себе, а не на миротворців - Ярош

Ще один ризик – вибори президента Росії. Варто чекати від Москви провокування загострень в Україні: від невеликих терактів до кривавих зіткнень поліції з протестувальниками. Щоб показати населенню Росії, мовляв, дивіться, революційні події, демократизм ситуацію в Україні лише погіршили. Так Путін буде набирати собі балів. Пі страхом терактів, війни й хаосу більшість прийде й проголосує за "стабільного" президента", - розповів Богдан Петренко.

Тим часом більшість кримських татар, які проживають в окупованому Криму, бойкотуватимуть на півострові так звані вибори президента РФ 18 березня. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Зараз ви читаєте новину «Кримський фронт і влада натовпу-експерт назвав загрози для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі