вівторок, 04 серпня 2020 21:40

Кравчук каже, що не пропонував кандидатуру Фокіна в ТКГ

Кравчук каже, що не пропонував кандидатуру Фокіна в ТКГ
Кравчук розповів про роль Фокіна. Фото: УНІАН

Перший президент та голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук заявив, що не пропонував кандидатуру першого прем'єр-міністра України Вітольда Фокіна для роботи в Тристоронній контактній групі.

"Відразу уточнюю: такої пропозиції від мене не надходило. Коли я зустрівся в Офісі президента на запрошення прийти для переговорів, я вперше там побачив Фокіна. Він мене запитав: "Ти знаєш, чого нас запросили?", я кажу: "Ні. А може ти знаєш?". Він каже: "Я також не знаю". Таким чином, нас запросили разом. Була розмова з нами разом. Я не пропонував, і він не пропонував. Нас запросили, велася розмова. Я говорив, Фокін говорив. Нам дали час для того, щоб ми поспілкувалися разом. Ми з ним зустрілися один на один, ми спілкувалися, ми згадували, які є можливості", - заявив Кравчук в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він сказав, що на Донбасі є багато людей, з якими Фокін працював, які знають його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба визначитися, чи буде Україна виконувати Мінські угоди - Кравчук

"Чому не використовувати цей досвід, якщо йдеться про комунікації. Адже мова про мир на Донбасі, ми пропонуємо щось Донбасу. Ну не можна щось робити на Донбасі, не знаючи бажань і вимог людей там. І Вітольд Павлович може зробити такі кроки, які дозволять дізнатися більше", - додав Кравчук.

Перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін візьме участь у роботі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук каже, що не пропонував кандидатуру Фокіна в ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі