четвер, 26 березня 2020 15:42

Коронавірус може вбити полонених на Донбасі

Коронавірус може вбити полонених на Донбасі
Коронавірус може вбити полонених на Донбасі. Фото: pixabay.com

До Офіса президента на Банковій прийшли родичі українців, які перебувають у полоні на окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Вони вимагають посилити діяльність зі звільнення їхніх близьких – Олени Пєх з Одеси, яка перебуває в полоні з серпня 2018 року, та Валерія Матюшенка зі Слов'янська, він у полоні з липня 2017-го.

"Наші патріоти покинуті, у них нема засобів захисту, антисептиків, медикаментів. За необхідності їм не буде надана медична допомога. Ми бачимо, що все затихло, прогресу в обміні немає", – сказала дружина Валерія Матюшенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ізолюють усіх прибулих із РФ

Люди в неволі перебувають у дуже обмеженому просторі, який не провітрюється. Засобів захисту чи медикаментів у них немає. Тому ймовірність інфікуватися коронавірусом стає дуже високою.

"Ніхто їм медичної допомоги не надасть. Два тижні тому нам заборонили передавати медикаменти. Тепер там запровадили карантин і ми не можемо передати навіть продукти", - сказала дружина Валерія Матюшенка.

Зараз до в'язниць та СІЗО на окупованих територіях не пускають навіть представників Червоного Хреста.

Рідні полонених патріотів звернулися до президента Зеленського з вимогою активныше вести перемовини. Зараз вони не мають жодної інформації про їхній перебіг.

На окупованому Донбасы різко збільшилася кількість хворих на ГРВІ та пневмонію невідомого походження.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус може вбити полонених на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі