середа, 17 липня 2019 21:28

Контактна група у Мінську домовилася про обмін полоненими та нове перемир'я

Контактна група у Мінську домовилася про обмін полоненими та нове перемир'я
Тристороння контактна група під час переговорів у Мінську досягла ряду домовленостей. Фото: Dnews

Тристороння контактна група під час чергово засідання у Мінську домовилася про обмін полоненими та нове перемир'я на Донбасі.

Як зазначається, переговори тривали рекордно довго - шість годин поспіль. У підсумку сторони домовилися про перемир'я, яке має початися в ніч проти неділі, 21 липня – від 0:00 години, та обмін полоненими. Про це повідомляє ТСН.

Обмін полоненими буде відбуватися у форматі 101 на 50 з представниками "ДНР" і за формулою 107 на 19 з представниками "ЛНР". Відповідну інформацію підтвердили представниці обох організацій, заяви яких поширюють ресурси сепаратистів. За даними російських ЗМІ, обмін може відбутися наприкінці серпня або на початку вересня.

Водночас речниця Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що сторони також пообіцяли надати спостерігачам ОБСЄ повний доступ до території у зоні конфлікту.

"В гуманітарній підгрупі підтверджено місцезнаходження 69 наших громадян, яких ми прагнемо звільнити. В закладах української пенітенціарної системи перебуває 208 осіб, яких запитує протилежна сторона. Домовились в найстисліші терміни провести роботу в двох паралельних напрямках: юридична очистка і підготовка до взаємного звільнення підтверджених осіб та подальше підтвердження утримуваних осіб", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін змінив закон про громадянство для українців

Президент Володимир Зеленський переговорив телефоном з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Лідери країн обговорили активізацію мирного врегулювання на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Контактна група у Мінську домовилася про обмін полоненими та нове перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі