пʼятниця, 19 липня 2019 11:14

Командування не заборонятиме військовим на Донбасі "будь-яке ведення вогню" по окупантах

Командування не заборонятиме військовим на Донбасі "будь-яке ведення вогню" по окупантах
Припинення вогню не буде. Фото:narodna-pravda.ua

До Генштабу ЗСУ не надходили жодні рішення контактної групи, і зокрема, рішення про заборону на "будь-яке ведення вогню".

Про це заявив журналіст Юрій Бутусов на сторінці у Facebook.

"Досягнули домовленості, що з 00:01 21 липня починається безстрокова заборона на обстріли. У заяві вказано відповідальність осіб за відкриття вогню, а також передбачено публічну заяву сторін про припинення вогню", - заявив сьогодні представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти гатять із забороненої зброї: сили ООС мають втрати

Безсмертний зазначив, що вперше в такому документі забороняється "будь-яке ведення вогню".

До Генерального штабу ЗСУ жодних рішень контактної групи, і зокрема, рішення про заборону на "будь-яке ведення вогню" не надходило. Тому дати оцінку словам Безсмертного військове командування не може.

"Позиція Безсмертного є його особистою думкою як представника у ТКГ, офіційно з Генштабом ця позиція не узгоджувалася,повідомили джерела в ЗСУ. - Жодних наказів про заборону відповідати вогнем на напади російських окупантів не буде. Керівництво Генштабу ЗСУ не збирається віддавати наказ на припинення вогню в односторонньому порядку. Відповідальність за продовження агресії та збройні провокації несе лише російська армія. Відповідальність за оборону позицій у своїй зоні у будь-якому разі залишається на командирах військових частин ЗСУ. Збройні сили вживали і вживатимуть усіх необхідних заходів задля гарантування безпеки наших громадян. Ці обов'язки покладено на армію відповідно до закону та Конституції України. Тому сили ООС продовжуватимуть виконання бойових завдань у звичайному порядку".

66,5% жителів України вважають Російську Федерацію країною-агресором. 23,9% українців мають протилежний погляд, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Зараз ви читаєте новину «Командування не заборонятиме військовим на Донбасі "будь-яке ведення вогню" по окупантах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі