понеділок, 05 серпня 2019 17:17

Колишні бранці розповіли про катування струмом у тюрмах бойовиків

Колишні бранці розповіли про катування струмом у тюрмах бойовиків
Двоє колишніх полонених розповіли про катування у так званій тюрмі ЛНР / фото: ns-plus.com.ua

Колишні полонені терористів надали Службі безпеки України показання про перебування у катівнях терористичної ЛНР.

З початку 2019-го вже 11 осіб дали показання про факти фізичного насильства та моральних знущань над українськими заручниками, повідомляють у відомстві.

В одному з фрагментів відео йдеться про те, що до правоохоронців звернувся житель Станично-Луганського району, якого проросійські найманці безпідставно звинуватили у зв'язках із українськими спецслужбами. Його піддали жорстоким катуванням.

Чоловік повідомив, що під час перебування у батька у Луганську його неодноразово затримували представники так званого МГБ ЛНР. Вдаючись до методів фізичного тиску, терористи намагалися "вибити" з чоловіка зізнання у міфічних злочинах. Наостанок бандити вивезли його за місто і після чергового побиття наказали повертатись на контрольовану українською владою територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували струмом, запихали голки під нігті - колишній в'язень ЛНР розповів про знущання

Жителька Лисичанська надала свідчення про своє перебування у камері Луганського слідчого ізолятора. Жінка повідомила, що, крім неї, там була ще одна дівчина, яку "спецслужба" бойовиків звинуватила у шпигунській діяльності проти квазіреспубліки.

Терористи жорстоко катували "шпигунку": неодноразово піддавали побиттю і тортурам електрострумом. Щоб створити необхідний відеосюжет для свого пропагандистського телеканалу, бойовики змусили її переказати підготований ними текст із "каяттям". Так званий суд ЛНР засудив дівчину до 12 років ув'язнення.

Термін тюремного ув'язнення колишнього "начальника служби тилу" самопроголошеної ДНР Дмитра Купріяна (позивний "Батя") завершився.

Через погане поводження під вартою суд встановив за ним адміністративний нагляд строком на 1 рік.

Купріян зобов'язаний у нічний час перебувати вдома і 4 рази на місяць відзначатися в поліції. Також йому заборонено відвідувати ресторани, кафе, бари, магазини з метою придбання спиртних напоїв.

Зараз ви читаєте новину «Колишні бранці розповіли про катування струмом у тюрмах бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі