неділя, 24 травня 2020 16:52

Із Сергієм Тимощуком попрощалися в рідному місті
4

У Славуті попрощались із загиблим військовим
Фото: МВК
У Славуті попрощались із загиблим військовим
У Славуті попрощались із загиблим військовим
У Славуті попрощались із загиблим військовим

24 травня у Славуті Хмельницької обл. попрощалися із бійцем Сергієм Тимощуком.

Він загинув ще 2014 року, пердає пресслужба Славутського МВК.

Громадське прощання відбулося в міському Палаці культури. Сергія Тимощука поховали на міському кладовищі із усіма військовими почестями.

Сергій Тимощук народився 16 вересня 1995 року у Славуті. 16 грудня 2013 року пішов до ЗСУ на військову службу за контрактом. Був направлений для подальшого проходження служби у 80-ту окрему десантно-штурмову бригаду. З початком збройної російської агресії проти України разом зі своїм підрозділом його направили в зону АТО.

Тимощук брав участь в боях за Луганський міжнародний аеропорт. Там у повному оточенні українські десантники тримали оборону з квітня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклого безвісти 18-річного десантника знайшли через 6 років

У серпні будівлі аеропорту були вщент зруйновані російською артилерією. У ніч з 31 серпня на 1 вересня 2014 року, після 146 днів оборони, українські захисники вийшли з руїн аеропорту. При цьому знищили декілька одиниць бронетехніки противника. Під час відступу 31 серпня 2014 року Сергій Тимощук загинув.

Його тіло потрапило до рук окупантів. Знадобилося майже 6 років для того, аби повернути його рідним.

У Сергія залишилися матір та дві сестри.

У суботу, 23 травня, у Львові попрощалася з десантником Сергієм Тимощуком. Він загинув під час захисту Луганського аеропорту 31 серпня 2014 року. Останки захисника вдалося встановити за допомогою системи ДНК-ідентифікації.

Зараз ви читаєте новину «Із Сергієм Тимощуком попрощалися в рідному місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі