вівторок, 28 серпня 2018 12:28

"Іловайська трагедія може повторитися" - ветеран АТО зробив викривальну заяву

"Іловайська трагедія може повторитися" - ветеран АТО зробив викривальну заяву
Іловайський котел: ветеран розповів, чому це може повторитися. Фото: Кореспондент

Якщо не буде розслідування щодо "Іловайського котла", помилки можуть повторитися.

Звістки про блокування ЗСУ 2014-го в Іловайську надсилалися до Генштабу за 5 днів до закриття "котла". Про це заявив ветеран Антитерористичної операції, стрілець-санітар батальйону "Донбас" Сергій Міщенко, передає "Обозреватель".

За його словами, поки в Іловайську дивилися київський парад на День Незалежності, російські війська вже перетинали український кордон.

"Станом на вечір 23 серпня розвідка вже доповідала до Генштабу про факти заходу російських військ на територію України. Але, оскільки був парад, наше керівництво стояло на трибуні та телефонних дзвінків не приймало", – пояснив ветеран АТО.

Крім того, боєць зазначив, що заступники начальника Генштабу відповідали на ці повідомлення наступним чином: "Ми це вже проходили, такі доповіді вже були, це дезінформація".

"На мій погляд, заступники не хотіли псувати своєму керівництву свято поганими доповідями", – додав військовий.

Він наголосив, що керівник Генштабу включився у процес тільки 25 серпня, після прийому нових погонів 24 серпня.

"Далі було ще цікавіше, тому що коли розповідають про "Іловайський котел", треба розуміти, що в Іловайську ми були заблоковані 27 числа. До цього у нас була евакуація, ми вивозили поранених хлопців на Волноваху. Можна чітко говорити: станом на 26 серпня Іловайськ не був повністю оточений, ми ще мали шляхи виходу", – заявив ветеран АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хтось кричав "Допоможіть!", хтось кликав маму"

Міщенко зауважив, що у цей час Віктор Муженко вже домовлявся з представниками Генштабу Росії про вихід ЗСУ з "котла", а поки йшли переговори, російські війська готували уздовж доріг пастку.

"Якщо не буде розслідування, всі ці помилки повторяться", – переконаний ветеран.

27 серпня росіяни пообіцяли українським військовим відпустити їх із оточення. Влаштували так званий "зелений коридор". Коли війська рушили, почали обстрілювати колони. Загинули 366 українських бійців, 429 отримали поранення. 300 осіб потрапили до полону.

Зараз ви читаєте новину «"Іловайська трагедія може повторитися" - ветеран АТО зробив викривальну заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі