середа, 03 липня 2019 13:01

Ідуть сотні містян: Херсон прощається із вбитою бойовиками медиком

Ідуть сотні містян: Херсон прощається із вбитою бойовиками медиком
У Херсоні прощаються з військовим медиком Іриною Шевченко. Поховають на Алеї слави на міському кладовищі. Фото - pik.ua

Сьогодні, 3 липня, у Херсоні прощаються з військовим медиком Іриною Шевченко.

Її рідне місто зустріло на Антонівському мосту. Люди стояли на колінах, поки їхала машина з тілом медика. Провести в останню путь жінку приїхали товариші зі служби у 36-й бригаді морпіхів, повідомляє "Пік".

Сотні містян йдуть до Будинку культури, аби проститися з загиблою.

На початку війни Ірина Шевченко пройшла кілька медичних курсів, підписала контракт зі Збройними силами і 2015-го поїхала до зони бойових дій. Там як військовий медик врятувала десятки життів. І загинула під час евакуації пораненого.

"Вони вже повинні були ось 6-7 липня бути вдома. І ніхто не очікував, щоб стріляти у санітарну машину. Це взагалі неприпустимо. Це порушення всіх правил", - каже волонтерка Галина Уманець, яка прийшла проститися з загиблою, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це за наших медиків": воїни помстились окупантам

Загибла ніколи не нарікала на службу. Запевняла - все добре, додає начальник медичної служби десантно-штурмового батальйону 79-ї бригади Ігор Осауленко.

"У неї постійно була одна фраза: "Все буде добре. У нас все буде добре, нічого поганого не буде". Я з нею спілкувався три чи чотири дні тому телефоном. "Як у вас справи?" - "А в нас все нормально. І по-іншому бути не може", - розповів Осауленко.

Поховають Ірину Шевченко на міському кладовищі на Алеї героїв.

У медичний автомобіль, яким вивозили пораненого, біля села Водяне влучила протитанкова ракета. Водій старший матрос Сергій Майборода загинув на місці від отриманих травм. Сержант Ірина Шевченко в результаті удару отримала вибухову травму й опіки. Вона була доставлена до лікарні у вкрай важкому стані, де померла.

Зараз ви читаєте новину «Ідуть сотні містян: Херсон прощається із вбитою бойовиками медиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі