понеділок, 20 листопада 2017 23:51

Гримчак пояснив, як Росія збирається вийти із конфлікту

Гримчак пояснив, як Росія збирається вийти із конфлікту
Юрій Гримчак. Фото Громадське радіо

Росія хоче вийти із конфлікту на Донбасі, але на своїх умовах. Вони намагаються зберегти те, що називається "ЛДНР" і свій вплив.

Про це заявив Юрій Гримчак, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, передає "112 Україна".

На питання "як закрити конфлікт із Росією, чого хоче РФ", Гримчак відповів: "Я думаю, вони хочуть вийти, але на своїх умовах. Тобто, якимось чином зберегти те, що називається "ЛДНР", вплив і можливість подальшого вето на розвиток цієї "іншої" України. Але вийти у них нема фактично іншого варіанту, вони знаходяться в економічній, політичній ситуації, коли з кожним днем "тікає годинник" і 2 лютого 2018 року наступає час, згідно з законом, який був прийнятий влітку по санкціях. Є проблеми, економічні, фінансові. Але хочуть вийти на своїх умовах. Тому час від часу ми стикаємось із спробами якимось чином цей конфлікт розпалити, спровокувати щось і тому подібні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба за владу в ЛНР - Плотницький прибрав конкурента

Юрій Гримчак зазначив, що санкції з боку світового співтовариства мають далі тиснути на РФ, - цим вони створюють їй умови, коли вона не зможе далі утримувати ОРДЛО і Крим і поверне ці території на наших умовах.

"Такий варіант сьогодні розглядається, - від миротворчої місії, їх чисельність буде більша, скоріше за все, і те, що вони хочуть вийти – я не маю жодного сумніву. Єдине що вони весь час мають одну таку веселу надію, - якщо подивитися, найголовніше, чого прагне РФ – це зміна влади в Україні, щоб пройшла більш лояльна до РФ якась генерація, тоді вони вийдуть, але на своїх умовах", - додав політик.

"Наш дім вкрала війна". У підрозділах соціального захисту населення обласних і Київської міської державних адміністрацій озвучили кількість переселенців із Донбасу і загальну суму допомоги, які їм виплатили станом на 20 листопада 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак пояснив, як Росія збирається вийти із конфлікту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі