четвер, 16 травня 2019 15:40

Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи

Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи
Фото: з відкритих джерел

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко сьогодні написала заяву як уповноважена президента Порошенка з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, як представниця України у гуманітарній підгрупі з проханням звільнити її з цих посад.

Про це вона сказала під час презентації звіту про свою діяльність на посаді уповноваженої президента.

"Я подякувала президентові Порошенку за високу честь працювати у його команді протягом 5 років над цими важкими питаннями", - зазначила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко хоче долучитися до миротворчої місії на Донбасі

Додала, що необхідне перезавантаження членів Мінської групи, яке має стосуватися України, Росії та ОБСЄ.

"Я хочу сказати, що ми залишаємося відкритими для нової влади, для того, щоб допомогти сприяти у вирішення всіх тих питань, які будуть зараз перед ними стояти... Але очевидно, що має відбутися перезавантаження. І в цьому контексті я вважаю, що важливо забезпечити тристороннє перезавантаження учасників Мінських груп і від України, і від Росії, і від ОБСЄ. Тому що від представників ОБСЄ, це моя позиція, це не позиція українського керівництва, я як учасник мінських груп вважаю, що перезавантаження має стосуватися всіх", - сказала Геращенко.

І наголосила, що від координаторів ОБСЄ Україна чекає активнішої позиції та зацікавлення не лише у процесі, а й у результаті.

Росія відмовилась підтримати "великоднє перемир'я" на Донбасі. Представник України у ТКГ Євген Марчук звинуватив у зриві домовленостей Росію та її президента Володимира Путіна, який не зацікавлений у деескалації та закінченні війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко йде з Тристоронньої контактної групи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі