понеділок, 21 вересня 2020 16:11

Фокін не бачить сенсу у зустрічі "нормандської четвірки"

Фокін не бачить сенсу у зустрічі "нормандської четвірки"
На думку Фокіна, така можливість є, тож необхідно домовитися щодо однієї позиції, щоби можна було розраховувати на компроміс щодо іншої. Фото: ТСН.ua

Заступник глави української делегації в ТКГ по Донбасу Вітольд Фокін вважає, що у зустрічі лідерів у "нормандському форматі" найближчим часом немає сенсу.

Про це він заявив в ефірі "Українського радіо".

"Якщо брати до уваги сьогоднішній стан, то великого зиску від того, що збереться знову "нормандська четвірка", я не бачу. Треба просунутись до миру", - сказав Фокін.

На його думку, така можливість є, тож необхідно домовитися щодо однієї позиції, аби можна було розраховувати на компроміс щодо іншої. Однак заступник голови української делегації у ТКГ також зазначив, що є противником рішення зміни у Конституції про особливий статус для Донецької і Луганської областей, як цього вимагає Росія, тому що Конституція - "не прохідний двір".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постанова про скасування місцевих виборів в ОРДЛО може заблокувати переговори в ТКГ - Кравчук

Заступник глави української делегації в ТКГ по Донбасу Фокін заявив, що ніколи не хотів увійти до переговорної групи.

"У мене ніколи навіть не було думки, щоб увійти до складу Тристоронньої контактної групи. Недобросовісні і не дуже чесні, на мій погляд, люди зараз паскудять ім'я моєї онуки, начебто вона влаштувала мене на цю посаду".

Зараз ви читаєте новину «Фокін не бачить сенсу у зустрічі "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі