пʼятниця, 15 червня 2018 14:15

"Фантастичний автомеханік" - в аварії розбився воїн-доброволець

13 червня на Донбасі розбився в ДТП боєць добровольчого корпусу "Правий сектор" Олексій Зінов'єв.

Повертався на базу. На повороті вилетів з дороги. Загинув на місці.

Автор: Правий сектор
  Боєць Олексій Зінов'єв загинув в ДТП на Донбасі
Боєць Олексій Зінов'єв загинув в ДТП на Донбасі

"26 травня, 2018 року, в четвертій годині ранку, я бачив його востаннє. Ми з побратимами відправлялись додому. Він залишався на війні", - каже командир Вінницької резервної 24-ї сотні ДУК "Правий сектор" з позивним "Гес".

"Він просив, щоб ми прислали йому сигарет і дизельного палива, якого ніколи не вистачало, щоб заправити автомобілі. Побажав щасливої дороги нам і більше, я його не бачив".

Автор: Олександр Попов
  "Фантастичний автомеханік" - кажуть побратими про нього
"Фантастичний автомеханік" - кажуть побратими про нього

Олексій Зінов'єв народився у Вінниці. Строкову службу проходив у танкових військах. Пішов добровольцем у 2-у окрему тактичну групу ДУК "Правий сектор".

"Всі знають, в яких умовах, ми воюємо. Повна нестача техніки, пального до неї, постійні поломки. Автомобіль ламається, деталі цієї просто не має. Олексій бере кусок металу і з допомогою болгарки робить її. Це була фантастика і я бачив усе на свої очі", - говорить Олександр "Дракон" Попов, товариш загиблого.

"Багато хлопців приїжджали на ротацію, воювали і повертались до дому. Олексій завжди був у зоні бойових дій. Він вважав, що потрібен тут і це була щира правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кров була всюди" - 2 роки тому на шахті "Бутівка" загинули четверо добровольців

Автор: Олександр Попов
  Олексій Зінов'єв за роботою. Лагодити техніку він називав своїм  покликанням
Олексій Зінов'єв за роботою. Лагодити техніку він називав своїм покликанням

"Універсальний боєць. Їсти готувати - найкраще, лагодити автомобілі- найкраще, стріляти з кулемета - фантастично. Ставити розтяжки - непомітно. Буває, що я після зміни іду в бліндаж та лягаю спати. Він приходить до мене і каже: "Піднімайся, пішли воювати". В самому бліндажі у нас була кухня. Він ящики з під патронів прибив до стінки і там тримав різні спеції для приготування їжі. А вечорами у нього був незмінний ритуал. Сигарета в зуби, шапку на очі і приготування їжі для хлопців", - розповідає побратим загиблого.

Прощання з добровольцем відбудеться сьогодні у Вінниці. Загиблого поховають на Алеї почесних поховань на кладовищі Лука-Мелешківська.

15 червня у Вінниці оголосили День жалоби у зв'язку з похованням Олексія Зiнов'єва. Він загинув у зоні ООС 13 червня в дорожньо-транспортній аварії.

На знак скорботи за загиблим на всій території Вінниці будуть приспущені прапори України із траурною стрічкою на будинках і спорудах місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій.

Зараз ви читаєте новину «"Фантастичний автомеханік" - в аварії розбився воїн-доброволець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі