пʼятниця, 14 лютого 2020 19:05

Євросоюз кличе Росію назад у СЦКК

Євросоюз кличе Росію назад у СЦКК
Бойовики носять нарукавні пов'язки СЦКК. Фото: ТСН

Європейський Союз занепокоєний тим, что члени російських збройних формувань носять нарукавні пов'язки з написом СЦКК на ділянках розведення сил на Донбасі.

Він закликав Росію повернутися до складу Спільного центру контролю та координації, йдеться у заяві ЄС щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму. Її оприлюднили на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили останні новини з передової

"Ми повторюємо наш заклик до Росії повернутися до СЦКК. Ми занепокоєні присутністю членів збройних формувань, які носять пов'язки з написом СЦКК, на ділянках розведення. Ми також закликаємо Росію використати свій великий вплив, який вона має на підтримувані нею збройні формування, для повного виконання зобов'язань, узгоджених на "нормандському" саміті", - зазначається у заяві.

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як на окуповану територію Донбасу через російські пункти пропуску "Гуково" і "Донецьк" пройшла 341 особа у військовій формі.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз кличе Росію назад у СЦКК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі