четвер, 14 березня 2019 03:29

Експерт розповів, чому Росія більше не відправляє гумконвої на Донбас

Експерт розповів, чому Росія більше не відправляє гумконвої на Донбас
"Росія сподівається привести до влади будь-кого, аби не Порошенка", - Олексій Арестович. Фото: Дарія Давиденко/Апостроф

В Росії поставили собі за завдання максимально зменшити інформаційну активність під час нашої виборчої кампанії. Тому з 1 січня і немає ніяких "гуманітарних конвоїв".

Розповів Gazeta.ua військовий експерт Олексій Арестович.

"Вони сподіваються провести на посаду президента хоч когось, аби не Порошенка. А гуманітарні конвої завжди є приводом для втручання міжнародних організацій, урядів Франції, Німеччини, Штатів, Великобританії. Ці поставки засуджують і конвої стають приводом для введення санкцій і приводом вчергове висловити свою підтримку Україні. Тому поки триває виборча кампанія їх не возять".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили нестандартний ресурс про війну з Росією

Але все ж росіяни продовжують постачати лави своїх першого та другого армійських корпусів усім необхідним. На думку експерта, поставки навіть збільшили.

"Зараз вони роблять це потайки і прихованими засобами. Вночі, не конвоями, а кількома машинами, які не привертають уваги. Та й не варто забувати про залізничні станції Дебальцеве та Іловайськ, куди окупанти також постачають свої вантажі. Можливо, вони і після виборів використовуватимуть цю ж схему, і не повертатимуться до конвоїв, аби не привертати зайвої уваги".

Окупанти на Донбасі активізувалися, бо хочуть покращити свої позиції. А також зберегти за собою вогневу ініціативу на ділянках лінії розмежування. Про це Gazeta.ua розповів Костянтин Машовець, експерт центру "Інформаційний опір".

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому Росія більше не відправляє гумконвої на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі