Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2019 23:44

Дружина полковника Без'язикова розповіла вражаючі факти про його звільнення з полону

Дружина полковника Без'язикова розповіла вражаючі факти про його звільнення з полону
Маргарита Без'язикова: Порошенко не причетний до звільнення з полону чоловіка. Фото: Судовий репортер

Звільнення з російського полону полковника Збройних сил Івана Без'язикова не було "спецоперацію" за участі президента Петра Порошенка.

ДНР "обміняла" полковника на двох жінок, повідомив Судовий репортер.

Таке під час допиту в Шевченківському суді Києва розповіла Маргарита Без'язикова.

За її словами, в кінці 2015 року її чоловік подзвонив із полону і дав номер Ніколая, з яким вона могла домовитися про обмін полоненими.

У переговорах брали участь волонтери та СБУ. Ніколай запропонував для обміну двох жінок на ім'я Світлана – одну утримували у Львівській області, іншу в Краматорську.

Як зазначила жінка полковника, після звільнення СБУ сказала їй не розголошувати подробиці обміну і посилатися на секретну спецоперацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збирався до бойовиків" - у ЗСУ викрили зрадника

"Щоб я нічого зайвого не сказала, що я маю подякувати Службі безпеки і президенту. Що за участі президента це відбувалося нібито – сказати це мала журналістам", – зізналася Без'язикова.

12 грудня 2016 року після звільнення з полону полковника Івана Без'язикова звинуватили у співпраці з терористами та держзраді.

За матеріалами прокуратури, потрапивши у полон, 25 серпня 2014 Без'язиков начебто погодився обійняти посаду заступника керівника відділу аналітичної роботи управління військової розвідки ДНР. Таку пропозицію йому, за версією слідства, озвучив очільник і засновник військової розвідки ДНР — громадянин Росії, полковник ГРУ РФ Сергій Дубінський (Хмурий).

Сам Іван Без'язиков провини не визнає.

Зараз ви читаєте новину «Дружина полковника Без'язикова розповіла вражаючі факти про його звільнення з полону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути