четвер, 03 квітня 2014 23:43

Донецькі регіонали поспішають витіснити з облради колишнього боса, щоб не заважав референдуму?
6

Фото: Тетяна ЗАРОВНА

На засіданні фракції Партії Регіонів Донецької обласної ради 3 квітня очікувався скандал.

Говорили про переобрання з посади голови облради Андрія Шишацького. Вже місяць як Шишацький не губернатор, з 3 березня він очолює Донецьку облраду, а 7 березня вийшов зі складу Партії регіонів. У кулуарах обговорюють, що Шишацький проти ухвалення рішення облради про проведення сепаратистського референдуму. В той же час фракція ПР в Донецькій облраді складає абсолютну більшість і в її активі нагадують, що Шишацький потрапив в Донецьку облраду в 2010 році за партійними списками.

Колишній лідер ПР в регіоні Андрій Шишацький явився на збори без запрошення і привів з собою журналістів. Це викликало вираз незадоволення на обличчі його наступника - Миколи Левченка, який керує обласним осередком ПР лише з 23 березня. Шишацького неохоче пустили в зал, а представники преси, що увійшли услід, були видворені. З пропозицією видалити ЗМІ виступив регіонал Микола Загоруйко (він відомий комічними заявами проти гомосексуалів: "Я приходжу, а у мене директор заводу з нафарбованими губами - це принизливо, осоружно").

Пропозицію "очистити зал" підтримав нардеп Микола Левченко, який не приховує своєї дружби з самопроголошеним губернатором Павлом Губаревим (що перебуває під арештом) і депутатами Російської держдуми.

Регіонали близько 2 годин обговорювали ситуацію, говорили на підвищених тонах. А розішлися так і не прийнявши рішення. Офіційне пояснення такого результату - не було кворуму.

Після зборів голова Донецької обласної ради Шишацький заявив, що і надалі сподівається керувати облрадою.

- Нехай депутати приймуть рішення на сесії - працювати мені далі чи ні. Мене з політики не можуть звільнити збори або фракція, - заявив він.

Сесія облради запланована на 24 квітня. Але Микола Левченко хотів би провести сесію скоріше. За однією з версій - щоб проштовхнути місцевий референдум, необхідний для реалізації кримського сценарію вже найближчими днями.

Зараз в трудових колективах і в органах влади Донецька проходить збір підписів за проведення референдуму про статус Донецької області. Працівників комунальних підприємств змушують розписатися під вимогою про проведення референдуму. Держслужбовців агітують йти на мітинги, де звучать заклики до відділення Донбасу від України. Багато керівників підприємств, міські голови в райцентрах лякають населення, запевняючи, що особливі повноваження для місцевої влади – це єдиний шанс врятуватися від зустрічі з Правим сектором і тотального зубожіння.

- Багато що з того, що обговорюється на площі Леніна, буде в програмі кандидата в президенти, якого підтримала Партія регіонів, - пообіцяв після партійних зборів Микола Левченко.

Поки основною вимогою учасників мітингів на площі Леніна лишається референдум про входження Донецької області до складу Росії. Мітингуючі регулярно влаштовують в Донецьку безлади, ім'ям Януковича закликають в Україну ввести путінські війська.

Зараз ви читаєте новину «Донецькі регіонали поспішають витіснити з облради колишнього боса, щоб не заважав референдуму?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі