пʼятниця, 02 липня 2021 12:18

Донбас на межі екологічної катастрофи. Зачепить і Росію

Донбас на межі екологічної катастрофи. Зачепить і Росію
Людям загрожує радіація, яка з шахт потрапляє до джерел питної води. Фото: ДТ

На Донбасі може статися екологічна катастрофа.

Радіація потрапляє у воду жителів окупованих територій після припинення водовідведення на шахті "Юнком", сказав міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков "РБК Україна".

"За кілька місяців матимемо екологічну катастрофу на окупованих територіях Донбасу та в південних районах Ростовської області", - заявив Резніков.

Закривши й затопивши десятки шахт окупанти поставили під загрозу джерела питної води. 800 тис. українців на тимчасово окупованих територіях наражаються на небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд дав "беркутівцю" чотири роки тюрми заочно - той став бойовиком і ховається в ОРДЛО

Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований повідомив, що об'єкти підвищеної небезпеки розташовані в містах Новолуганське, Авдіївка, Маріуполь і Торецьк. Зараз радіаційний фон там у межах норми.

Російські окупанти намагаються знайти найманців за 16,5 тис. руб. поміж жителів Донецька. Оголошення про пошук найманців у незаконне збройне формування "Сомалі" бойовики розклеїли в маршрутках Донецька.

Зараз ви читаєте новину «Донбас на межі екологічної катастрофи. Зачепить і Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі