субота, 27 січня 2018 12:18

До України повернулась родина, що спокусилась на переселення в Росію: не знайшли роботи

До України повернулась родина, що спокусилась на переселення в Росію: не знайшли роботи
Пару змусили отримати російські паспорти. Фото: ДПСУ

На КПВВ "Новотроїцьке" на маршруті з Донецька в Маріуполь прибув чоловік, громадянин України 1987 року, із дружиною 1996 року народження. Вони крім паспортів України мали ще документи РФ.

"Прикордонникам вони пояснили, що з початком військових дій на сході України спокусилися на програму Росії по наданню допомоги в переселенні на її терени", - повідомили у ДПСУ.

Їм спочатку поставили позначку в українські паспорти про тимчасове проживання. Коли дружина завагітніла в російській міграційній службі змусили їх отримати паспортів РФ. Сказали, що в інакшому випадку їм відмовлять в медичній допомозі навіть при народженні дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії українців висаджують із поїздів, які їдуть із Білорусі

Переселенці отримали від РФ 20 тис російських рублів та "путівку" на проживання в Карелії. Чоловік не зміг офіційно працевлаштуватися. Родина не мала грошей і можливості заробити.

Вирішили повернутися в Україну, перетнувши при цьому закритий пункт пропуску "Успенка".

Зараз жінка називає Україну домом та запевняє, що вони з чоловіком хочуть знову жити в Україні.

Жителя тимчасово окупованого Донецька затримали російські прикордонники при спробі "незаконно" потрапити до анексованого Криму. Українець намагався вночі пробратися через тимчасовий кордон в районі Турецького валу, повідомила прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по окупованій Республіці Крим.

Зараз ви читаєте новину «До України повернулась родина, що спокусилась на переселення в Росію: не знайшли роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі