вівторок, 31 березня 2020 12:38

До Луганської та Донецької областей пустять не всіх

До Луганської та Донецької областей пустять не всіх
У Луганську та Донецьку область пропустять не всіх. Фото: Facebook/Операція об'єднаних сил

Став відомий порядок пропуску громадян через контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду в Донецькій та Луганській областях на час карантину.

Про це повідомляє штаб операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

Для осіб з місцевою реєстрацією обмежень на пересування в межах та між зазначеними областями немає. Вони також можуть проїжджати на відповідні території з боку Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Але без вагомих причин залишати райони постійного проживання їм не рекомендують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмежено в'їзд до двох областей

В'їзд на територію Луганщини та Донеччини дозволено:

- громадянам, які володіють нерухомістю в цих областях;

- тим, хто прямує до місця праці за умов відповідної довідки від роботодавця;

- приватним підприємцям, представникам організацій та підприємств, які здійснюють забезпечення життєдіяльності регіону, - за наявності належних документів;

- громадянам для здійснення лікування в особливо важких випадках, вагітним жінкам та особам, які їх супроводжують.

Підставою для в'їзду-виїзду до цих 2 областей також є смерть близьких родичів і членів сім'ї, що підтверджено відповідними документами.

За вагомих причин гуманітарного характеру або через критичні життєві обставини може бути ухвалене рішення на пропуск окремих осіб. Але лише за наявності в них відповідних документів, що підтверджують це.

Перетин меж областей можливий винятково через визначені командуванням Об'єднаних сил блокпости з обов'язковим температурним скринінгом усіх без винятку громадян і посадових осіб із дотриманням визначених раніше процедур.

Україна проситиме міжнародні організації відправити в окремі райони Донецької і Луганської областей - ОРДЛО - гуманітарні конвої із засобами захисту від коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «До Луганської та Донецької областей пустять не всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі