вівторок, 05 грудня 2017 13:03

"Дисциплінованим був, тиха мишка" — розповіли про нового керівника ЛНР Пасічника

"Дисциплінованим був, тиха мишка" — розповіли про нового керівника ЛНР Пасічника
Новий ватажок ЛНР Леонід Пасічник до 2014 року був підполковником СБУ, боровся з контрабандою в Луганській області Фото: 1492news.com

Новий ватажок так званої ЛНР Леонід Пасічник до 2014 року був підполковником СБУ, боровся з контрабандою в Луганській області. Вважався непідкупним офіцером – у 2006-му затримав велику партію валюти, був нагороджений особисто президентом Віктором Ющенком.

Проте після цього кар'єра не склалася. Пасічника відправили керувати управлінням у місто Стаханов. Про це повідомляє "Радіо "Свобода".

Саме Стаханов з початком окупації Донбасу стає одним із центрів проросійських рухів. Звідти родом бойовики "Армії південного сходу" – майбутні лідери угруповання ЛНР Болотов, Карякін і Рельке.

За словами нардепа Сергія Шахова, який у 2014 році був впливовим депутатом Стахановської міськради, Пасічник був малопомітною фігурою в місті.

"Дисциплінованим був, тиха мишка, особливо нікуди не влазив. Але ми розуміємо: служба СБУ, вона і в Африці служба СБУ. Настільки тиха була фігура, ніби під килимом, розумієте, лежав. Дістали його – і використовували як козир", – заявив Шахов.

У Службі безпеки України про колишнього колегу відгукуються лаконічно.

За словами заступника голови СБУ Віктора Кононенко Пасічник зробив свій вибір - "він зрадив державу і залишився на тій території".

"Мало того, що він залишився на тимчасово окупованій території, він узяв активну участь у формуванні так званого "МДБ" ЛНР, яке надалі і очолив", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі зачищають терористів Плотницького

Перші кроки Пасічника на посаді лідера луганських бойовиків поки не відомі громадськості. Луганчани не знають, що на них чекає.

"Плотницький проводив ці засідання, ми хоч щось знали. А цей – нічого. Тиша!", – каже жителька Луганська.

Раніше, новий ватажок так званої ЛНР Леонід Пасічник підтвердив, що співпрацює з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Пасічник заявив, що "конфлікт між ФСБ, адміністрацією президента РФ і іншими російськими органами влади" вигаданий українськими ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «"Дисциплінованим був, тиха мишка" — розповіли про нового керівника ЛНР Пасічника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі