четвер, 28 березня 2019 01:10

Дим, вогонь і лазери: ЗСУ провели антидиверсійні навчання
27

Тактичні навчання у підрозділі зенітних ракетних військ на Харківщині
Тактичні навчання у підрозділі зенітних ракетних військ на Харківщині
Тактичні навчання у Нікопольському зенітному ракетному полку
Тактичні навчання у підрозділі зенітних ракетних військ на Харківщині
Тактичні навчання у Нікопольському зенітному ракетному полку

На Харківщині один з підрозділів зенітних ракетних військ провів тактичні навчання із передислокації та розгортання в новому районі, ведення протиповітряних боїв та організації наземної оборони.

Зенітники долали полосу перешкод із вогнем та димовими шашками, а також навчалися наданню не тільки медичної, а й психологічної допомоги.

Також було відпрацьовано дії наземних сил прикриття у ході умовного нападу диверсантів.

"Імітувались різні варіанти нападу диверсійної групи - на підрозділ противовітряної оборони та на колону техніки під час маршу. Бійці прикриття показали себе добре підготовленими та витривалими. Тактичні навчання — це найважливіший етап бойової підготовки в ЗСУ. Все що засвоюється у ході вишколу бійця, тут закріплюється на практиці", - зазначив майор Олексій Зюбін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зенітники тренуються протидіяти масштабній збройній агресії

Щоб створити атмосферу реального бою із перестрілками використали лазерне обладнання для тактичної підготовки "Skif". Це спеціальні датчики, які одягаються на одяг бійців, та імітують ураження зі стрілецької зброї. Це дозволило підвищити навички підрозділу у протидії диверсіям і терактам та виявити слабкі місця з організації наземної оборони.

Перевіряли свої можливості по захисту неба і у Нікопольському зенітному ракетному полку. Днями тут також відбулись тактичні навчання із приведення підрозділів в повну готовність та передислокації в новий район.

"Коли техніка стоїть на місці, її налаштували й користуються. А коли пройшла марш, потрібно вміти швидко переналаштувати всі параметри, щоб "прийняти бій". Так перевіряється фаховість і злагодженість бойових розрахунків", - пояснюють військові.

Крім того, в новому районі відпрацювали інженерне обладнання позицій та відбиття удару умовного противника з повітря, а також ліквідацію умовної пожежі. Більшість бійців підрозділу вже мають бойовий досвід в ООС/АТО.

У районі проведення Операції об'єднаних сил відбулися військові тренування навчально-бойового літака Л-39 та екіпажів зенітного ракетного комплексу "Оса-АКМ".

Зараз ви читаєте новину «Дим, вогонь і лазери: ЗСУ провели антидиверсійні навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі