четвер, 08 квітня 2021 21:27

Чиновники повинні регулярно відвідувати передові позиції ЗСУ - Зеленський

Чиновники повинні регулярно відвідувати передові позиції ЗСУ - Зеленський
Зеленський відвідав позиції військових, на яких загинули бійці. Фото: ОП

Представники органів влади повинні регулярно відвідувати передові позиції ЗСУ в Донецькій і Луганській областях, заявив президент Володимир Зеленський.

"Українські чиновники повинні бути тут. Хоча б по черзі. Це дуже важливо. Важливо, перш за все, військовим. Важливо розуміння, що їх підтримує влада, влада не ховається в кабінетах, а знаходиться там, де дійсно складно. Там, де дійсно люди - герої. Там, де дійсно люди вирішують долю України, захищаючи її. Хто буде працювати в високих кабінетах, якщо не буде кому захищати країну?" - сказав Зеленський, повідомляє пресслужба ОП.

Він заявив про загострення безпекової ситуації в районі ООС. По позиціях українських військових ведуть вогонь ворожі снайпери.

"Ми проїжджаємо по всім цим точкам, де за останній період - з 1 січня - найбільша ескалація і найбільшу кількість ускладнень з режимом "тиші", найбільшу кількість поранених і загиблих", - зазначив глава держави.

Додав, що з початку року загинули 26 українських воїнів.

Президент побував на позиціях українських військових в 80 м від противника. На цій ділянці фронту військових постійно обстрілюють снайпери, територію навколо замінували.

На іншій дільниці за останні 2 тижні ескалації загинули захисники України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Гаазького трибуналу направили матеріали про воєнні злочини Росії

"Дуже складна ділянка. Четверо наших військових були вбиті окупантами. Ще двоє були поранені. Тобто шість осіб. На жаль, була така ситуація, один військовий допомагав і рятував їх, і загинув - підірвався на міні", - підкреслив Зеленський.

Президент Володимир Зеленський відвідав позиції на передньому краї оборони, де зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню. Про це повідомив сайт глави держави в четвер. Зеленський поспілкувався з військовими, які служать на бойових позиціях. Захисники розповіли президенту про ситуацію на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники повинні регулярно відвідувати передові позиції ЗСУ - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі