Ексклюзиви
неділя, 05 липня 2020 16:20

Через три дні в Україні загостриться військово-політичний конфлікт з Росією - політтехнолог Петров

Через три дні в Україні загостриться військово-політичний конфлікт з Росією - політтехнолог Петров
Росіяни вважають, що вони свої умови виконали, а ось українці в черговий раз з гідністю плюнули ворогові в обличчя. Фото: Reuters

Через три дні в Україні загостриться військово-політичний конфлікт з Росією, вважає політтехнолог Володимир Петров.

"Що привело до війни, яка почнеться 7 липня і про яку ми поки не знаємо і не чекаємо? Привела остання "Нормандська" зустріч в Берліні. Росіяни заявили, що Україна не виконала жодне зі своїх умов з тієї понятійки, яку підписали між собою Єрмак з української та Козак з російської сторони. Росіяни пообіцяли підтримувати обмін полоненими, забезпечити транзит газу і повернути 3 мільярди доларів. Українці, в свою чергу, повинні були забезпечити зміни до Конституції, внести статті про особливий статус ДНР-ЛНР і дописати пункт про вибори. Плюс там ще були пункти про подачу води до Криму, пряме авіасполучення між Україною і Росією, відведення військ, але всі ці пункти були вторинні, основною умовою було внесення змін до Конституції ", - заявив Петров у своїй авторській колонці на сайті TK Media.

За його словами, росіяни вважають, що вони свої умови виконали, а ось українці в черговий раз з гідністю плюнули ворогові в обличчя. Керівник Офісу президента виявився для них не таким простим і зрозумілим як вони думали. Ні для кого не секрет, що базовим скілом, через якого Єрмака поставили керувати Офісом, була озвучена ним можливість повернути в Україну мир.

"За підсумком всі роз'їхалися не просто ні з чим, а з жорсткими умовами - Путін не буде зустрічатися із Зеленським до тих пір, поки не будуть виконані всі пункти пакту Єрмака-Козака, у України є три дні на ухвалення змін до Конституції", - вважає Петров.

Політтехнолог також зазначив, що представник Росії Козак підтвердив ультимативність вимог заявивши про те, що переговори "Четвірки" закінчилися нічим і процес спілкування заморожений до тих пір, поки Україна не виконає взяті на себе зобов'язання.

"Президент Зеленський вже заявив, що "Подібний тон переговорів неприпустимий!", чим дав зрозуміти, що зміни до Конституції внесені не будуть. І справа тут не тільки в тоні, але і в тому, що зібрати фракцію і змусити її проголосувати за ці зміни практично неможливо. А Андрій Єрмак вважає, що на зустрічі був зроблений крок у бік нових переговорів ", - резюмував Володимир Петров.

Раніше в Офісі президента заявили, що під час зустрічі політичних радників глав держав "нормандської четвірки" в Берліні Україна, Франція та Німеччина продемонстрували готовність докласти максимум зусиль для виконання домовленостей "Нормандської четвірки", досягнутих в Парижі, і наблизити проведення саміту в Берліні, в той же час Росія взяла паузу.

Зараз ви читаєте новину «Через три дні в Україні загостриться військово-політичний конфлікт з Росією - політтехнолог Петров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути