пʼятниця, 10 серпня 2018 12:06

Буде гаряче: на Донбас прибули колони військової техніки з РФ

Буде гаряче: на Донбас прибули колони військової техніки з РФ
Росія перекинула колони військової техніки на Донбас. Фото: soldats.club

Безпілотник ОБСЄ зафіксував колони вантажівок бойовиків, які вночі в'їжджали в Україну і виїжджали з неї по грунтовій дорозі в районі неконтрольованого кордону.

7 серпня о 22:15 виявив колону з восьми шестиколісних вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками (п'ять КамАЗ-4310, а решта - невстановленої моделі). Про це повідомляє прес-служба місії.

Колона рухалася в східному напрямку, по дорозі поблизу Чистяково, що в 62 кілометрах на схід від Донецька.

"Біля населеного пункту Манич, що в 3,5 кілометрах від неконтрольованого ділянки кордону між Україною і Російською Федерацією, колона повернула на схід на ґрунтову дорогу, що проходить через кордон. Після цього БПЛА зафіксував другу колону, яка складалася з позашляховика УАЗ і 6 шестиколісних вантажівок КамАЗ з критими брезентом вантажними відсіками, а також однієї вантажівки з кунг", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колона їхала в західному напрямку від кордону з Російською Федерацією по тій же грунтовій дорозі.

"Дві колони проїхали одна повз інший приблизно через п'ять хвилин після того, як друга колона в'їхала в Україну. Орієнтовно о 23:25 БПЛА зафіксував, як перша колона виїхала з України по тій же грунтовій дорозі. Пізніше до другої колони приєдналися ще дві вантажівки КамАЗ , які також рухалися в напрямку від кордону з Російською Федерацією ", - сказали в прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов попередив про наступ Росії

Кожна з колон окремо зупинялася на три хвилини поруч з позашляховиком, що стояли в полі поблизу вищезгаданої грунтової дороги (в 1,7 км від кордону).

"В обох місцях, де вони зупинялися, було видно, як особи, що знаходилися в припаркованих транспортних засобах (позашляховику в поле і двох вантажівках на перехресті), спілкувалися з водіями головних машин кожної з колон", - підкреслили в прес-службі.

Колона дійшла до південної околиці Кришталевого (колишній Красний Луч) о 01:16 8 серпня.

На Донбасі 8 серпня загинув боєць 24 окремої механізованої бригади Дмитро Український, позивний "Шубін". Зв'язок із Дмитром втрачений під час виконання розвідувального завдання у районі Майорска (Горлівський напрямок).

Зараз ви читаєте новину «Буде гаряче: на Донбас прибули колони військової техніки з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі