понеділок, 01 червня 2020 08:00

Бої тривають щодня: імена героїв, які загинули на Донбасі у травні

Публікуємо поіменний список полеглих у травні 2020 року захисників України. Нам відомо про смерть у бою 4 військових.

Наймолодшому із загиблих було 24 роки, найстаршому - 45 років. За місяць бойові травмування та поранення отримали 49 захисників України.

У травні російські окупаційні війська порушували режим тиші 355 разів.

Бойові втрати травня

13 травня

Олександр Карпика

Старший солдат 12-го окремого полку оперативного забезпечення

Автор: 12-й полк оперативного забезпечення
  Олександр Карпика
Олександр Карпика

24-річний солдат загинув від кулі снайпера в селі Катеринівка Попаснянсього району Луганської області. Отримав вогнепальне кульове наскрізне поранення живота з ушкодженням кровоносних судин. Помер на операційному столі після 3-годинної операції. Ще 2 бійців отримали поранення.

У Катеринівці він займався інженерним облаштуванням взводного опорного пункту.

Олександр родом із села Буди Тростянецького району Вінниччини. З багатодітної родини. 2015-го закінчив Немирівський професійний ліцей.

Займався інженерним облаштуванням взводного опорного пункту

На службу у Збройні сили пішов у березні 2016 року на посаду хіміка відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту полку. До кінця його контракту залишалося 2 місяці.

Вдома залишились матір, 2 брати і сестра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі попрощалися із комбригом Межаковим

20 травня

Сергій "Сєдой" Губанов

командир батальйону поліції "Луганськ-1"

Автор: батальйон МВС ''Луганськ-1''
  Сергій Губанов
Сергій Губанов

45-річний полковник поліції підірвався на міні під час патрулювання селища Кряківка Новоайдарівського району Луганщини. Помер дорогою до лікарні. 3 його підопічних отримали осколкові поранення. Група підірвалася на російській міні ПМН-2, яку на військовому сленгу ще називають "чорною вдовою". Вона є забороненою Оттавською конвенцією 1997 року.

Сергій родом з міста Кадіївка (до 2016-го Стаханов) Луганської області. У міліцію Губанов пішов 1995 року, починав оперативником карного розшуку міського відділу міліції. Доріс до начальника Луганського міського управління міліції. 2004 року закінчив Національну академію внутрішніх справ.

Весною 2014-го Губанов пережив полон.

''Сергія разом з іншими офіцерами міліції взяли в полон бойовики та намагалися вибити зізнання про те, де вони переховують автоматичну й табельну зброю, - каже речник поліції області Тетяна Погукай. - З 2014 року у "розстрільному списку" бойовиків так званої ЛНР''.

21 травня президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України

Очолив "Луганськ-1" у листопаді 2015-го. Звільняв Лисичанськ, Рубіжне та Сіверськодонецьк. Кавалер ордену Богдана Хмельницького.

21 травня президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України.

Вдома залишились батьки та дружина.

21 травня

Євген "Сафон" Сафонов

Солдат протитанкового дивізіону 93-ї бригади "Холодний Яр"

Автор: 93-я бригада ''Холодний яр''
  Євген Сафонов
Євген Сафонов

31-річний солдат загинув від осколкового поранення під час обстрілу вантажівки Урал-375, яка поверталась із передової. В автомобіль влучила міна 120-го калібру, Сафонов загинув, а 5 його товаришів отримали уламкові поранення та контузії.

Євген родом з міста Павлоград Дніпропетровської області. До війни працював на місцевій шахті. 2014 року пішов воювати у добровольчий батальйон "Айдар".

Служив разом із друзями з рідного міста

До "холодноярівців" вступив у січні 2019 року, служив разом із друзями з рідного міста. Відвоював пліч-о-пліч із земляками під Авдіївкою, а потім у Попаснянському районі, біля Кримського.

Вдома залишились дружина та 2-річний син, мати й брат.

26 травня

Віталій Лімборський

Молодший сержант 28-ї бригади ім. Лицарів зимового походу

Автор: 28-а бригада ім. Лицарів зимового походу.
  Віталій Лімборський
Віталій Лімборський

24-річний боєць загинув від кулі снайпера у місті Мар'їнка Донецької області внаслідок смертельного поранення кулею у голову.

Віталій родом з села Суботці Знам'янського району Кіровоградщини. Закінчив Знам'янське профтехучилище за фахом залізничника, працював дитячим тренером з футболу.

Для меншого братика Антона, можливо, колись буду прикладом для наслідування

''Те, що я підписав контракт і став молодшим сержантом, відкрило нові горизонти у моєму самовдосконаленні, - говорив Лімборський у інтерв'ю 2019 року. - Рідні пишаються мною, особливо мама. А для меншого братика Антона, можливо, колись буду прикладом для наслідування''.

На строкову службу призваний взимку 2017-го, після її закінчення підписав контракт.

Вдома залишились мати та молодший брат.

13 травня під час планових занять у районі проведення операції Об'єднаних сил загинули 2 військовослужбовці.

Загиблі - заступник командира 81-ї десантно-штурмової бригади, майор Андрій Супріган, 30 років. А також сержант Дмитро Кузьменко зі складу ССО.

Зараз ви читаєте новину «Бої тривають щодня: імена героїв, які загинули на Донбасі у травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі