понеділок, 06 травня 2019 11:52

"Бонба": ветеран АТО розповів, хто і як створив беретний знак піхоти

  День установлений Президентом України Петром Порошенком з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України.
День установлений Президентом України Петром Порошенком з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України.

Мало хто знає, але беретний значок піхоти придумав зампотех мотопіхотного батальйону за результатами "зальотів" звичайної мотопіхотної роти. Про це пише ветеран АТО Мартін Брест у Facebook.

6 травня в Україні вперше відзначають День піхотинців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бог любить піхоту": Україна вперше відзначає День піхотинців

Що ж означають деталі значка в інтерпретації ветерана:

Коло. Коло позначає колесо ЗІЛа, яке було темної донбаської вночі акуратно скручене з вантажівки РМТЗ і встановлено на таку же вантажівку мотопіхотної роти з обіцянкою обов'язково повернути "потім". "Потім" настане після перемоги. Зальот.

Ліва рушниця. Декому здається, що рушниці однакові, але це не так. У них різні номери, причому ліва числиться у "відомості закріплення зброї", а права — ні.

Ліву загубив аватар і планокур "Мінус" восени 2015-го в Прохорівці, коли його поставили охороняти штаб батальйону. Щоб ніхто штаб "не вкрав", "Мінус" накурився і заліз на дерево, а коли попустило, рушниці вже не було. "Мінус" не знав, що його забрали ми від гріха подалі. Зальот.

Права рушниця. Коли "Мінус" зрозумів, що загубив зброю, миттєво протверезів і пішов у ніч. Повернувся під ранок, брудний, чомусь мокрий, але щасливий і з рушницею. Ця рушниця в батальйоні ніколи не значилася, а сказати, де її взяв, "Мінус" відмовлявся навідріз. Це зальот.

Бонба. Бонба символізує собою палаючу та вибухову штуку, яку заступник з технічної частини звичайного мотопіхотного батальйону впаяв вранці командиру роти за все, що сталося.

"Але все закінчиться добре, це ж армія", — підсумовує Мартін Брест.

Бійці 34 батальйону 57 мотопіхотної бригади святкують 5 річницю створення підрозділу. Його створили на базі жителыв Кіровоградської області. Спершу отримав назву "Кіровоград-2", потім "Батьківщина". Згодом увійшов до складу Збройних сил України під номером "34".

Зараз ви читаєте новину «"Бонба": ветеран АТО розповів, хто і як створив беретний знак піхоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі