середа, 21 квітня 2021 08:09

Бойовики знову стріляють по українських військових: яка ситуація на передовій

Бойовики знову стріляють по українських військових: яка ситуація на передовій
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 20 квітня, було зафіксовано дев'ять порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Бойових втрат серед наших захисників немає, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Зазначається, що неподалік Південного противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. У передмісті Старогнатівки - з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Поблизу Золотого-4 і Водяного на Донеччині російські окупанти вели вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оточила Україну безпрецедентною кількістю військ - ЄС

Станом на ранок 21 квітня зафіксовано три порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Біля Пісків та Південного ворог відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру. Поблизу селища Первомайське - з мінометів 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Бойових втрат серед українських захисників немає.

Від початку 2021 року на передовій загинули 30 українських солдатів. Більшість - від снайперського вогню. Проте воїни ЗСУ мають наказ не реагувати на будь-які провокації, каже міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. На жаль, інша сторона робить все можливе, щоб їх провокувати.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики знову стріляють по українських військових: яка ситуація на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі