вівторок, 30 червня 2020 12:59

Бойовики втретє затримали українського патріота-втікача

Бойовики втретє затримали українського патріота-втікача
Бойовики втретє затримали українського патріота-втікача Григорія Сінченка. Фото: скріншот з відео

Бойовики проросійського терористичного угруповання ДНР затримали українського патріота Григорія Сінченка, який 21 травня здійснив втечу з підвалу, де його піддавали тортурам.

Як розповіла "Укрінформу" мати бранця Тетяна Гулевська, про те, що Григорія затримали 29 червня, їй повідомив адвокат.

Це сталося через місяць і тиждень після втечі Григорія з підвалу бойовиків, де його піддавали тортурам.

"На фото, яке показували по місцевому телебаченню спецслужби, на обличчі Григорія видно сліди опіків. Я можу тільки уявити, що його очікує тепер. Адже представники "МВД", які приїжджали до моєї мами, яка живе в Донецьку, попереджали, що волі Григорію не бачити, як і життя", — сказала Тетяна.

За її словами, понад тиждень тому спецслужби так званої ДНР заарештували її доньку та вибивали свічення, де може переховуватися брат. Після затримання Григорія дівчину відпустили.

25-річного Григорія Сінченка було заарештовано в окупованому Донецьку 2 грудня 2016 року за звинуваченнями у партизанській діяльності, незаконному зберіганні зброї, підриві вежі мобільного оператора "Фенікс". За словами матері Григорія, його, інваліда третьої групи, бойовики піддавали тортурам: катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили, били так, що розірвалася легеня.

У грудні 2017-го чоловіка обміняли разом з 74 бранцями, він повернувся в Україну. Проте у жовтні 2019 року Сінченко знов приїхав у Донецьк, де його затримали так звані спецслужби ДНР. У травні він втік, але не зміг вибратися з Донецька.

Його мати підозрює, що сина здали бойовикам ті, до кого він звертався по допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики втретє затримали українського патріота-втікача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі