четвер, 09 квітня 2020 08:31

Бойовики ведуть потужні обстріли в районі Золотого

Бойовики ведуть потужні обстріли в районі Золотого
Протягом минулої доби на Луганщині зафіксували істотне збільшення порушень режиму припинення вогню. Фото: depo.ua

Протягом минулої доби на Луганщині зафіксували істотне збільшення порушень режиму припинення вогню.

Більшість - біля ділянки розведення в районі Золотого. Про це повідомляється у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"У Луганській області Місія зафіксувала п'ятикратне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, близько 80 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 30 вибухів)", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розведення сил на Донбасі не буде

Відповідно до звіту, 7 квітня, патрулюючи в шести місцях довкола ділянки розведення в районі Золотого, команда СММ "чула близько 45 вибухів невизначеного походження та 60 черг зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета (усі, за оцінкою, за межами ділянки розведення, але в межах 5 км від її краю)".

У Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, водночас зафіксувавши аналогічну кількість вибухів (близько 65 проти орієнтовно 60 за попередній звітний період).

Більшість порушень, зокрема приблизно половину всіх вибухів, зафіксовано в радіусі 5 км від Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька) та в районах на південний захід від Світлодарська (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька).

8 квітня озброєні окупанти 8 разів обстріляли наші позиціїі і отримали адекватну відповідь. Наша розвідка повідомляє, що було поранено щонайменше 5 російських найманців.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики ведуть потужні обстріли в районі Золотого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі