середа, 12 лютого 2020 02:10

Бойовики посилили обстріли напередодні засідання ТКГ у Мінську

Бойовики посилили обстріли напередодні засідання ТКГ у Мінську
Бойовики посилили обстріли на передовій. Фото: Uapress.info

На Донбасі бойовики посилили обстріли на передовій.

"11 лютого російські окупанти обстріляли позиції українських захисників з гранатометів різних систем у районі населеного пункту Оріхове. Крім того, у тому ж районі противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм, випустивши 9 мін", - повідомляє пресслужба Об'єднаних сил.

Внаслідок обстрілу втрат серед українських військовослужбовців немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маскуються і готують війська": бойовики активно перешкоджають роботі ОБСЄ

"Ці провокаційні дії збройних формувань Російської Федерації мають на меті загострити ситуацію в районі проведення ООС, примусити підрозділи Об'єднаних сил вести вогонь у відповідь та в подальшому звинуватити наших захисників у порушенні режиму припинення вогню та зриві Мінських домовленостей. Крім того, за даними розвідки, збройні формування Російської Федерації планують чергову вогневу провокацію з використанням важкої артилерії, здійснивши кілька обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України", - говориться в заяві штабу ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори в Мінську: Зеленський замінив представника України в робочій підгрупі

Командування операції Об'єднаних сил наголошує, що "українська сторона суворо дотримується взятих на себе зобов'язань щодо повного та всеосяжного припинення вогню. Разом з тим, сили та засоби українських підрозділів перебувають у постійній готовності до адекватного реагування на будь-які можливі виклики та загрози з боку окупантів".

Як відомо, на 12 лютого у Мінську заплановане наступне засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики посилили обстріли напередодні засідання ТКГ у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі