вівторок, 14 квітня 2020 12:30

Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ

Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ
На Донбасі спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл. Фото: flickr.com

На Донбасі обстріляли спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомляється у звіті СММ за 13 квітня.

Зазначається, що спостерігачі почули 9 вибухів невизначеного походження та 6 черг зі стрілецької зброї, коли перебували на залізничному вокзалі окупованої Ясинуватої на Донеччині.

"Патруль СММ у складі 4 співробітників на 2 авто перебував біля залізничного вокзалу в Ясинуватій, у 16 км на північний схід від Донецька, для здійснення моніторингу дотримання локального режиму припинення вогню задля сприяння забезпеченню функціонування Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька)", - йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український дипломат розповів про введення миротворців на Донбас

Попри надані гарантії безпеки, 2 членів патруля місії, які стояли ззовні, почули 9 вибухів невизначеного походження і 6 черг зі стрілецької зброї приблизно за 1-2 км на південь, а також свистячий звук, за їхньою оцінкою, 3 куль, випущених зі стрілецької зброї, або 3 осколків боєприпасів на різній відстані над їхніми головами.

Згодом спостерігачі зі своєї позиції помітили, як вони влучили у зовнішню стіну будівлі вокзалу (орієнтовно за 20-50 м), у землю (приблизно за 50 м) та у вагон (на відстані близько 100 м).

Патруль місії перемістився на 1 км на північ від залізничного вокзалу в Ясинуватій і продовжив моніторинг.

13 квітня російські найманці 7 разів обстріляли позиції ОС: із мінометів калібру 82, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі