середа, 03 жовтня 2018 13:50

Бойовики через інтернет продають вкрадене Росією майно Укрзалізниці

Бойовики через інтернет продають вкрадене Росією майно Укрзалізниці
На Донбасі через інтернет продають вкрадені вагони "Укрзалізниці". Фото: primamedia

Окупація Росією Донецької та Луганської областей призвела до крадіжки понад 30 тис. вагонів Укрзалізниці.

Це українське майно залишилось на окупованій бойовиками території. Про це розповіла народна депутатка України Ірина Геращенко під час виступу у парламенті.

"Російська агресія призвела по суті до крадіжки в Укрзалізниці та України понад 30 тис. вагонів, які залишились на окупованій території Донецька і Луганська (областей – Gazeta.ua). Тема цієї крадіжки є однією з ключових під час засідання роботи економічної групи у Мінську. Ми вимагаємо від РФ повністю контрольованих її бойовиків віддати Україні ці вагони, зокрема 85 вагонів, закуплених до 2014-го за кредит ЄБРР", - повідомила Геращенко.

Крім того, посадовиця зауважила, що вкрадені вагони наразі продаються "на російських і сепарських сайтах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особливий статус ОРДЛО: у Раді шукають рішення

"На російських і сепарських сайтах є інформація, заяви та анонси, мовляв, купуйте вкрадені в України вагони. Вони ще краденим цим майном, як мародери, торгують", - додала Геращенко.

У Донецькій області правоохоронці затримали 4 зловмисників, які демонтували залізничні колії в прифронтовому Ясинуватському районі. Злодії вирізали рейки на замовлення, використовуючи при цьому комунальну спецтехніку.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики через інтернет продають вкрадене Росією майно Укрзалізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі