Ексклюзиви
субота, 11 липня 2020 14:57

Бойовики блокують рух через свої КПВВ: люди на колінах просять пропустити їх

Бойовики блокують рух через свої КПВВ: люди на колінах просять пропустити їх
Бойовики не пропускають людей через свої КПВВ. Фото: 112.ua

Бойовики ДНР блокують рух через свої блокпости місцевих жителів тимчасово окупованої частини Донецької області.

Як зазначається, 9 липня близько сотні людей не змогли пройти підконтрольний бойовикам КПВВ "Оленівка" і застрягли в сірій зоні. Про це повідомляє 0629.com.ua.

При цьому люди не розумію, чому їх не пропускають додому.

"Деяких пропускають, але це одиниці. Ми подавалися в списки, але нас в списках немає. Ми нічого не розуміємо", - обурюються місцеві жителі.

Бойовики відвезли людей до українського блокпосту. Однак частина з них вирішила знову повернутися до Оленівки, бойовики забрали їх і привезли до Макіївки. При цьому людей побили.

"Пропуск через "Оленівку" на в'їзд до Донецька тільки за списками. Було близько 100 осіб, яких пропустила Україна, їх не пропустили денееровці. Викликали автобуси, запихали людей в автобуси і привезли до нульового українському блокпосту. Частина повернулася на підконтрольну територію. А 43 людини пішки знову прийшли до нульового блокпосту "ДНР". О 23:00 їх забрали і привезли до Макіївки в жахливому стані. Чоловіки були побиті ", - сказано в повідомленні.

Водночас в мережі з'явилося відео, на якому старі падають на коліна перед спостерігачами ОБСЄ в надії, що вони їм допоможуть дістатися додому.

У прес-службі ОБСЄ повідомили, що, ведучи моніторинг біля блокпосту бойовиків в "Оленівці, команда місії не зафіксувала потоку транспортних засобів, цей блокпост не функціонував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення Донбасу триватиме 25 років

"Член збройних формувань повідомив спостерігачам, що блокпост закритий і що пропуск дозволений виключно колонам міжнародної гуманітарної організації", - наголошується в повідомленні.

За минулу добу російські найманці, які окупували частину Донбасу, 17 раз обстріляли позиції українських військових. Один боєць ЗСУ загинув, троє отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики блокують рух через свої КПВВ: люди на колінах просять пропустити їх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути