середа, 16 травня 2018 17:27

Бойовика з Донбасу вдруге затримали у Латвії

Бойовика з Донбасу вдруге затримали у Латвії
Жителя Латвії Артема Скрипника арештували та вдруге судять за участь у війні на Донбасі / фото: Baltnews

Латвійська Поліція безпеки відкрила кримінальну справу проти місцевого жителя Артема Скрипника, якого підозрюють в участі у війні на сході України на боці сепаратистів.

Його звинувачують в участі у злочинній організації, "яка домагається розчленування України та найманстві", пише латвійський портал Delfi.

Підозрюваний раніше потрапляв у поле зору місцевих силовиків – проти нього також був розпочатий кримінальний процес за незаконну участь у збройному конфлікті за межами Латвії.

Але у серпні 2017 року суд виправдав його. Скрипник в ході досудового розслідування Поліції безпеки визнав свою провину в злочинних діяннях, включаючи вбивства людей. Однак у суді він стверджував, що займався в Україні гуманітарною діяльністю, а в своїх свідченнях в ході досудового розслідування оббрехав себе, оскільки перебував під психологічним тиском.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закривавлений одяг, хрестики та медаль: речі загиблих бійців викинули на смітник

"26 квітня 2017 року суд переглянув відеозапис свідчень обвинуваченого. У них Скрипник розповідає, що жив у Москві і з 2008 року брав участь у групових заняттях, в тому числі на військові теми. Влітку 2014 року йому запропонували разом з цією групою вирушити в східну Україну. За один день участі у збройному конфлікті йому запропонували 20 тис. рублів. Зброю і форму Скрипнику видали ще в Росії, а в бойових діях у Луганську і Донецьку він брав участь з липня 2014 року", - йдеться в повідомленні порталу.

Скрипник стверджував, що вбивав людей — як снайпер він нібито застрелив понад 100 осіб. Після поранення він місяць лікувався в лікарні, а потім продовжував брати участь у бойових діях до кінця квітня 2015 року. У травні 2015 року Скрипник був затриманий у Росії за незаконний перетин кордону. Його повернули у Латвію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сестра, у нас буйний": чорношкірий комуніст із ДНР насмішив мережу

Бойовика ДНР бразильця 35-річного Рафаеля Лусваргі арештували на 60 діб без можливості внесення застави. Таке рішення ухвалив 7 травня Павлоградський міськрайонний суд. Арешт зумовлений ризиком ухилення підозрюваного від правосуддя і важкістю злочинів, заявив суддя. Лусваргі звинувачують в участі в незаконних збройних формуваннях і терористичній організації.

Зараз ви читаєте новину «Бойовика з Донбасу вдруге затримали у Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі