понеділок, 13 травня 2019 21:24

Бойовик підірвав себе на очах в українських бійців

Бойовик підірвав себе на очах в українських бійців
Автомат Калашникова, із якого бойовик стріляв в українських бійців з 30-ї бригади ЗСУ / фото: facebook.com/30brigade

Бійці 30-ї механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького стали свідками того, як бойовик на Донбасі підірвався на власній гранаті.

Терорист намагався приховано рухатися в бік українських позицій. На голосове попередження бійців ЗСУ зупинитись та скласти зброю, він відкрив вогонь, повідомляє прес-служба бригади у Facebook.

"Вони у свою чергу адекватно відповіли з рівнозначної зброї. В ході нетривалої перестрілки непроханий гість отримав поранення. Розуміючи, що на допомогу своїх "таваріщєй" розраховувати поранений не може, а першу медичну допомогу надаватимуть як завжди лише "злі укропи", він вирішив героїзувати себе та увіковічнити своє прізвище: засунув гранату під бронежилет у спробі підірвати всіх, хто буде поруч. Та граната здетонувала раніше задуманого", - пишуть представники "тридцятки".

"Якби загиблий менше вірив своїм "політрукам" та російським пропагандистським ЗМІ про "кровожерливість бендерівців" і знав, що всім пораненим українська сторона завжди надає медичну допомогу, дотримуючись Женевських конвенцій (як це було 19 лютого на цьому ж напрямку, коли пораненому противнику було кваліфіковано надано першу медичну та відвезено до шпиталю), то поранений мав би усі шанси жити замість вкорочувати собі віку", - додають у бригаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибіг офіцер "Альфи": "Або нам допомагаєте, або кидаю вам до машини гранату"

Військовослужбовці Збройних Сил України дотримуються "законів та звичаїв війни", прописаних ще сторіччя тому.

На Донбасі впродовж доби бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню.

Збройні формування РФ обстрілювали українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Бойовик підірвав себе на очах в українських бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі