вівторок, 18 квітня 2017 19:24

"Блокада ніколи не зупинить вивіз вугілля з Донбасу" - експерт

"Блокада ніколи не зупинить вивіз вугілля з Донбасу" - експерт
Експерт Олександр Суходоля упевнений, що антрацит тепер будуть возити через Росію в обхід блокаді

Торговельна блокада не зупинить потік вугілля з окупованого Донбасу.

Про це Gazeta.ua розповів Олександр Суходоля, завідувач відділу енергетичної та техногенної безпеки Національного інституту стратегічних досліджень, доктор наук з державного управління.

"Саме явище блокади енергоресурсів в історії ще не доводило своєї ефективності. У будь-якому випадку знайдуться люди, які обійдуть режим блокади і продаватимуть ці енергоресурси. Припинення постачання вугілля з Донбасу неможливе в принципі. Територія межує з Росією і вантажі пішли через неї.

Кризи не буде, якщо відмовимося від антрациту. На ньому працює лише половина електростанцій. Країна має план переведення електростанцій на інші види палива. Крім того, вугілля можна закуповувати на неокупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торговельна блокада призведе до протестів усередині Росії

Від початку акції блокування вантажів мали енергетичний присмак. Це був прояв політичних аспектів суспільного напруження в Україні. РНБО вирішила визнати блокаду й очолила її. Це допомогло зняти напруження", - розповів експерт.

Раніше 45-річний Дмитро Снєгірьов висловив думку, що редут блокувальників "Богдан" розігнали, аби припинити блокаду й знову закуповувати вугілля в окупантів за старими схемами.

Зараз ви читаєте новину «"Блокада ніколи не зупинить вивіз вугілля з Донбасу" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі