середа, 25 листопада 2020 01:47

Біля Петрівського виявили мінне поле

Біля Петрівського виявили мінне поле
Окупанти замінували територію між Петрівським та Стилою. Фото: УНІАН

На окупованій території між Петрівським та Стилою з'явився знак з попередженням про мінне поле. Раніше на цьому місці лежав пакет із протипіхотними мінами.

"Раніше зафіксований прозорий пластиковий пакет із приблизно 20 протипіхотними мінами (за оцінкою, типу ПМН-2), що лежав на землі приблизно за 2 км на північ від Петрівського та приблизно за 170 м на схід від автодороги С051532, між н.п. Стила (непідконтрольний урядові, 34 км на південь від Донецька) та Петрівським, вилучено", - повідомляється у щоденному звіті ОБСЄ.

Натомість у цьому районі з'явилося попередження про мінне поле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти облаштували небезпечне мінне поле

"За 3 метри на захід від тієї ж автодороги, на відстані приблизно 2,4 км на північ від Петрівського, спостерігачі вперше бачили червоний прямокутний знак із написом "Обережно! Міни!" російською мовою та зображенням білого черепа і перехрещених кісток посередині, за допомогою якого позначили відоме мінне поле", - повідомили в СММ.

Раніше Міністерство оборони України поінформувало в ОБСЄ про те, що у рамках виконання своїх зобов'язань стосовно Оттавської конвенції Україна знищила понад 3 млн заборонених протипіхотних мін. Зокрема, до 2011 року Україна під міжнародним наглядом знищила всі протипіхотні міни "ПМН-2".

Зараз ви читаєте новину «Біля Петрівського виявили мінне поле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі