середа, 14 серпня 2019 12:17

Бійці "Азову" попрощалися із загиблим побратимом на псевдо "Біч"

Бійці "Азову" попрощалися із загиблим побратимом на псевдо "Біч"
Романові було 25 років. Фото: з відкритих джерел

Бійці полку "Азов" попрощалися із загиблим "азовцем" Романом Романенком, псевдо "Біч". Він підірвався на ворожому фугасі 10 серпня.

Забрати у ворога тіло побратима "азовці" змогли лише 13 серпня.

Роману було 25 років. Родом із Дніпра. Служив у полку з кінця 2015-го, був командиром снайперського відділення.

"Загинула достойна людина, бойовий офіцер, досвідчений воїн, який був у змозі приймати виважені рішення на полі бою. Друг Біч пішов із життя після підриву на ворожому фугасі, смерть настала миттєво. Снайперська група тричі намагалася евакуювати тіло, але підступний ворог вів шквальний вогонь із усіх видів озброєння і забрав тіло. Я поставив собі задачу за будь-яку ціну повернути його. Тіло ми забрали, на відміну від ворога, який відмовився від тіла свого вбитого найманця. Я можу сказати лише одне: за своє ганебне поводження щодо нашого бійця ворог заплатить кров'ю", - сказав перед строєм особового складу загиблого побратима командир "Азова" "Редіс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азову" передали тіло загиблого побратима

"Кажуть, що про життя людини можна сказати тільки після її смерті. Дуже шкода, що я зараз маю говорити про життя 25-річного хлопця, який у своєму віці став одним із найкращих воїнів, я не посоромлюся цього слова, в усіх Збройних силах України. Друг Біч із 2015-го пройшов шлях від звичайно бійця-снайпера до офіцера, заступника командира снайперської групи. Він був не тільки бійцем, справжнім другом і побратимом, він був справжнім братом по зброї для кожного з нас, з яким ми виконали не одне завдання. І до останньої секунди його життя він захищав свою землю, він знаходився поряд зі своїми побратимами. Я присягаюся, я даю слово офіцера, що тепер, як і завжди, ми будемо бити ворога ще жорсткіше, ще агресивніше, і будемо вдосконалювати свої навички, вміння та ставати ще більш професійними бійцями. Ворог дуже дорого заплатить за свою поведінку, яку він проявив протягом останніх днів", - сказав командир снайперів полку, друг "Хват", якому Роман врятував життя у березні цьогоріч.

6 серпня на Донбасі загинули старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра та матрос Василь Курдов. Усі вони бійці 36-ї окремої бригади морської піхоти ім. контр-адмірала Михайла Білинського. Загиблі – 1988-го, 1995-го,1998-го і 1999 років народження – і з різних регіонів України.

Зараз ви читаєте новину «Бійці "Азову" попрощалися із загиблим побратимом на псевдо "Біч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі