четвер, 22 серпня 2019 18:30

Безглуздо та жорстоко: бойовик застрелив улюблену кішку бійців

Безглуздо та жорстоко: бойовик застрелив улюблену кішку бійців
Тварини, що живуть на передовій рятують бійців від перевантаження. Вони часто гинуть через те, що звикають до обстрілів і не ховаються. Скріншот

Військовослужбовці 92-ї ОМБр Збройних сил України розповіли про те, як їхня улюблена фронтова кішка ціною свого життя вберегла кулеметника.

Зворушливу історію про кішку Соню опублікували на своїй сторінці у Facebook.

"Маленьке сіре пухнасте створіння на одній із передових позицій, яку займають військовослужбовці 92-ї ОМБр, кілька місяців було повноцінним членом команди. Хлопці з любов'ю називали її Софія Василівна, або Соня, адже кішка дуже любила спати. Це була справжня відрада для бійців: ніжна, тендітна, добра Соня завжди дарувала позитивні емоції, а одного разу просто врятувала", – розповідають бійці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Котяча грація: як чарівні пухнастики крадуть людські серця

Соня загинула однієї з тих ночей, коли бойовики починають провокативний обстріл для розвідування позицій українців. Такі дії наші захисники називають цирком і не реагують.

"Наша Соня вирішила відпочити в бійниці кулемета. Вночі противник час від часу нагадував про себе. Але, здається, це було не просто так. Ворожий снайпер тримав на мушці місце кулеметника. І щойно кішка встала, а це була п'ята ранку, пролунав постріл... Чи варто говорити про почуття команди після підступного плану ворога? Ось і кажіть потім, що тварини нічого не розуміють. "Дякуємо, Соню!" – написали воїни на могилі чотирилапого друга.

Коти та собаки постійно супроводжують бійців на передовій.

Ці "пухнасті антидепресанти" служать на рівні з бійцями - ходять у наряди, першими бачать ворогів і першими вишиковуються біля їдальні.

"Надійні друзі наших захисників", - пишуть про них у 56-й мотопіхотній Маріупольській бригаді на Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Безглуздо та жорстоко: бойовик застрелив улюблену кішку бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі